diumenge, 18 de setembre del 2022

L'Alvèrnia amb autocaravana

Agost de 2022


1. Introducció

Després de dos estius de pandèmia i vacances estivals al país *, marxàvem fora i el destí seria Alvèrnia, al mig de Massís Central francès. Motius: tornar a una regió que ens va agradar molt al seu dia per la seva natura i amb l'esperança de trobar temperatures suaus....com així va passar

Sobre el primer punt, era una aposta segura: té un parc volcànic com no trobarem al continent; del segon, els seus 1000 m d'altura mitjana i l'abundància de zones de bany, garantien que seria més suportable, que no a casa, a peu de Mediterrani.

Paisatge ple de volcans

Font: https://ca.wikipedia.org/

Dada geogràfica bàsica: la regió de l’Alvèrnia es troba al mig de França, a mig camí entre Perpinyà i París, en allò que anomenen el Massís Central. És una mica més petita que Catalunya i la formen 4 departaments: Allier, Cantal, Puy-de-Dôme  i Haute-Loire .

Font: auvergne-destination.com

I per anar per feina, comento unes generalitats:

Sobre mobilitat:
  • Hem evitat al màxim els peatges. I hem trobat el gasoil a preus similars als de Catalunya
  • Hem vist que el googlemaps ens proposava rutes per carreteres departamentals que són una pista asfaltada on a penes es podien creuar dos turismes. Conclusió: les rutes proposades les validàvem amb una ullada al mapa de carreteres en paper, on es veu millor la jerarquia de les vies.

Sobre el dia a dia:
  • Hem trobat pocs turistes, i la gran majoria del país.
  • No perdeu de vista el calendari de fires o esdeveniments locals que a vegades ens ha dificultat la mobilitat o accedir a una àrea d'autocaravana (estava ocupada pels firaires).
  • I com sempre, ens hem adaptat a l'horari local: entre 12 h i 14 h, i a partir de 18 h, es nota com tot s'atura o es posa en suspens. Si ho tens en consideració, tot serà més fàcil: per trobar llocs oberts, llocs a restaurants, poca gent o places a les àrees d’autocaravanes.
Sobre logística autocaravanista:
  • Hem utilitzat la guia en paper Aires Camping-car Europe del 2020 i l'app Park4night. Nota: tingueu a mà monedes de 2€, la majoria de bornes les utilitzen.
  • Per fer la bugada hem utilitzat les rentadores públiques que s'ofereixen a l'exterior dels supermercats tipus Intermarché
Fent-hi bugada a l'hora de dinar, després de comprar

La llengua: el francès, és clar, si bé fa gràcia trobar com l'occità s'entesta en treure el nas en el parlar (és fàcil escoltar Alvernya, amb a final, que no l'Auvergne franc) o en la toponímia, amb alguna imposició del nivell de les que hem vist per casa. Per això a la que pugui anotaré el nom occità del lloc.

Com la Carrièra de Tras las Parras esdevingué Rue des Transparots

I ara sí, el relat. Posa’t còmode, que començo amb les etapes del nostre viatge amb autocaravana per l'Alvèrnia.

2. Etapes


La idea general ha estat simple: havíem identificat uns 60 destins possibles, dels quals una vintena eren llocs de bany, per si la calor es feia insuportable. I la ruta la marcaria el dia a dia. 

Ara bé, a l'hora d'explicar-te aquest viatge al final ens hem adonat que millor seria segmentar-lo per departaments i en l'odre que els hem visitat. És a dir:


T'espero al Cantal!


Marce Cardoso
mcardoso@autocaravana.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.