dilluns, 6 de març del 2017

Una escapada genial amb autocaravana

Escapada genial , amb autocaravana, per terres tarragonines
Desembre de 2016

1. Introducció.

Aquesta escapada es pot resumir en tres paraules: curta,  genial i pròxima . Curta perquè va ocupar un cap de setmana de dissabte i diumenge. Genial perquè vam conèixer la vida i obra de quatre genis, cadascú excepcional dins del seu camp: Miró, Gaudí, Casals i Guimerà. I pròxima perquè,  com veureu,  totes les etapes són properes.

De fet sobta tanta concentració de genialitat lligada a un espai físic tan limitat,  en tan sols un grapat de quilòmetres.  Bé,  a continuació detallaré  la nostra escapada amb autocaravana,  afegiré alguna foto i al final trobareu una breu explicació dels llocs utilitzats per estacionar, pernoctar o canviar les aigües de l'autocaravana.

2. Les etapes.


Dissabte ple de núvols i buit de cotxes.  Enfilem cap al sud, i a la que podem - és a dir,  a Torredembarra - abandonem l'autopista i en una hora i escaig ens plantem al bell mig del Baix Camp.

Llocs visitats

2.1 El refugi de Joan Miró: Mont-roig del Camp (Baix Camp).

Primera parada,  Mont-roig del Camp, la que va ser segona residència de Joan Miró i Font,  pare del surrealisme,  català universal, compromès amb el país i montrogenc d'adopció. La qüestió és que Miró,  quan es cansava de París tornava a Mont-roig... I de fet si observes la seva obra i declaracions no costa trobar la petja d'aquest petit poble tarragoní al llarg de la seva vida. I per això val la pena passejar pels seua carrers,  tastar el seu oli i, naturalment, visitar el Centre Miró.

Centre Miró

Interior del Centre Miró

El mestre Miró

Mont-roig del Camp

La migdiada del mestre Miró

La masia, per Miró


A Mont-roig hem estacionat l'autocaravana a la seva entrada,  a l'av. Agustí Sardà.

2.2. Antoni Gaudí,  fill de Reus ( Camp de Tarragona).

Clar i català,  si voleu conèixer aquest monstre de l'arquitectura,  primer vingueu a Reus i després ja podeu visitar tot allò que vulgueu de l'obra del geni Antoni Gaudí i Cornet: la Colònia Güell,  la Casa Batlló o la Sagrada Família.  A Reus trobareu el  Gaudí Centre,  una moderna instal·lació que analitza la vida, obra i herència del mestre. Lloc imperdible,  igual que la ciutat de Reus,  amb prou contingut cultural com per ocupar un cap de setmana sencer. I , per acabar, si aquest matí tastàrem l'oli ara toca el vermut,  a Reus trobaràs un univers vermutaire quasi infinit on escollir,  a qual més bo.

Centre Gaudí Reus

Obra del mestre

Altres obres del mestre

Estudi d'estructures del mestre

Taller del mestre

Per visitar Reus  hem estacionat a la zona nova,  al seu eixample urbanístic, al c. de Mercè Rodoreda, cantonada amb l'av. de Salou.. I acabada la visita, marxem en destí al lloc de pernocta, a l'àrea d'autocaravanes del Catllar.

2.3. Pau Casals, I'm catalan... del Vendrell ( Baix Penedès).

Avui ens aturem al Vendrell per visitar la casa nadiua del mestre Pau Casals i Defilló.  Casa modesta i testimoni de les primeres activitats musicals del petit Pau,  amb la seva carbassa convertida en proto violoncel. Visita guiada molt amena que ens acosta a aquest català de soca-rel i universal, tant com les seves conviccions, vigents avui en dia: pau, drets humans, sobirania, ...

Casa nadiua

Façana de la casa

Manjador i lloc de les premeres classes

Caslas al Vendrell

Cuina dels Casals

2.4. Com Àngel Guimerà, mestre de les lletres  i veí  dels Casals.


I just a la cantonada del costat, a tres portes del Casals, trobem la casa dels Guimerà . O d'Àngel Guimerà i Jorge, per ser més exactes, el mestre de les lletres catalanes,  escriptor de teatre, poeta, polític … . Només cal fer una ullada a la seva infinita obra per copsar la seva importància, i la seva qualitat.  Novament una visita guiada per la casa de Guimerà ens acosta a la seva figura, el seu art i la seva ideologia, fortament catalana. En conclusió: visita obligada, com l'anterior.

Casa pairal del mestre

Racó de la casa del mestre


El mestre amb els seus protagonistes

Escriptori del mestre



Al Vendrell hem estacionat l'autocaravana a l'av. Riera de la Bisbal, a 100 m. del nucli urbà i de les cases de Guimerà i Casals.  Allà hem acabat la nostra escapada. Només ens resta dinar I enfilar el  camí de tornada cap a casa.

3. I  amb l'autocaravana, què ?.

Doncs molt fàcil,  aquí teniu els llocs utilitzats per estacionar o pernoctar I l'àrea d'autocaravana utilitzada durant aquesta escapada:

  • Mont-roig del Camp:  estacionament a la seva entrada,  a l'av. Agustí Sardà, poc abans del nucli antic.
  • Reus: estacionament al seu eixample urbanístic, al c. de Mercè Rodoreda cantonada amb l'av. de Salou.
  • El Catllar:  al camí de la Font , al costat del riu Gaià, trobareu l'àrea d'autocaravanes del Catllar.
  • El Vendrell: estacionament a l'av. Riera de la Bisbal.
 
Mont-roig del Camp: estacionament a l'av. Agustí Sardà
Mont-roig del Camp: estacionament a l'av. Agustí Sardà

El Catllar: àrea d'autocaravanes, camí de la Font
El Catllar: àrea d'autocaravanes, camí de la Font

El Vendrell: estacionament a l'av. Riera de la Bisbal
El Vendrell: estacionament a l'av. Riera de la Bisbal

Per acabar, si voleu conèixer altres possibles destins et convido a fer una ullada al nostre recull de llocs visitats , tal vegada hi trobis algun altre destí proper que et pugui interessar.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.