dilluns, 23 de setembre del 2019

Els endolls que trobaràs a les àrees d'autocaravanes

Imatge de Diest
Diest (Flandes)

L'altre dia comentava en la introducció del nostre viatge amb autocaravana per Flandes (Bèlgica) el tipus d'endoll que vam trobar en algunes àrees d'autocaravanes. La qüestió és que, a l'hora de connectar-nos elèctricament a l'àrea de Diest (Brabant Flamenc), vam descobrir que no ho podíem fer pel tipus de l'endoll trobat. A Brussel·les ens va passar igual.

Àrea d'autocaravanes a Brussel·les
Àrea d'autocaravanes a Brussel·les

La qüestió la vam solucionar ràpidament: mentre dinàvem vam descobrir la corrua de diversos d'endolls que hi ha pel món, vam localitzar una ferreteria via google maps (compte!: ferretetia en flamenc és ijzerwinkel ) i cap allà vam marxar a veure si trobàvem alguna solució.

Bé, el tema és fàcil: cada país en algun moment va establir quin era la seva tipologia d'endoll: famella i mascle. En el cas de Catalunya l'endoll és l'endoll tipus F, igual que passa al països del nostre entorn (França, Alemanya o Espanya). És aquest:

Endoll F


I a Bèlgica l'endoll oficial és el tipus E, que com pots veure és incompatible amb el nostre F.

Endoll tipus E

Al final, a la ferreteria vam trobar la solució: un segment de cable que permet fer la transició del tipus E belga a l'F català. Tot per 14€.

Anoto un fet curiós: el tipus d'endoll belga no ha estat el predominant en les àrees d'autocaravanes visitades; vull dir que el més habitual era el nostre tipus, per la qual cosa dedueixo que, a efectes pràctics, les àrees belgues han optat pel model habitual del paissos del seu entorn ... o simplement el proveïdor dels borns prefabricats no és belga.

Si voleu saber més sobre els endolls que són vigents a cada país al web Obert per vacances trobaràs una llista completa. De fet, d'allà he tret aquests croquis: endoll F (esquerra) versus E (dreta).

Comparativa endolls F (esquerra) versus E (dreta)

Altres entrades relacionades:


Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.