dilluns, 22 de juliol del 2019

El millor viatge amb autocaravana...i amb el Charley, és clar.

El llibre, edició en català
 

Fa pocs dies que ja està disponible la traducció al català de Travels with Charley , el relat del viatge amb autocaravana que va fer l'escriptor John Steinbeck a mitjans del segle passat.

L'autor amb el seu gos en una parada


Un llibre que el podíem gaudir en anglès o en espanyol... fins ara. Gràcies a Edicions Viena ja tenim aquí Viatges amb el Charley, amb traducció de Marc Donat.

John Steinbeck és un autor de qui he parlat més d'una vegada per aquí, no només per la seva qualitat (compte! premi Nobel de literatura) si no també pel llibre que narra el seu viatge amb autocaravana amb el seu gos Charley. Un llibre que recomano, i si no em creus aquí tens un breu extracte que segur que signaria qualsevol autocaravanista, caravanista, camperista...o rodamon com ell:

Foto de l'autor


"Una vegada s'ha planejat el viatge, s'ha preparat l'equipatge i tot s'ha posat en marxa, un nou factor entra en joc. Una ruta, un safari, una expedició, té entitat pròpia, diferent de qualsevol altre viatge. Té personalitat, caràcter, és individual, és únic,. Un viatge és algú en si mateix. No n'hi ha dos iguals. I tots el plans, prevencions, controls i coercions no serveixen de res. Després d'anys lluitant, descobrim que no fem un viatge; el viatge ens fa a nosaltres. Guies, programes, reserves, inflexibles i inevitables, se'n van en orris per la personalitat del viatge. Només quan ho admet, el rodamon de soca-rel pot relaxar-se i continuar endavant. Només llavors les frustracions s'esvaeixen. En això, un viatge és com un matrimoni. La manera més segura d'anar malament és pensar que el controles. Em sento millor ara havent dit això, tot i que només els que ho han viscut m'entendran"

Tu què en dius? Ho has viscut? l'has entès?

Interior de l'autocaravana
Interior de Rocinante, la seva autocaravana


Altres entrades relacionades:

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.