dimarts, 30 de juliol del 2019

Àrees d'autocaravanes a Catalunya

Àrea d'autocaravanes del Catllar
Juliol de 2019

No és cap bajanada dir que comencem a tenir una xarxa d'àrees d'autocaravanes digna de qualsevol país europeu. La majoria són àrees impulsades per les administracions locals interessades per acollir-nos en tant que col·lectiu turístic atemporal, consumidor del comerç local i del patrimoni cultural (inclòs el patrimoni gastronòmic, és clar).

Inicialment en autocaravana.cat em vaig fixar com a objectiu destacar l'esforç d'aquests municipis, fent una breu descripció que anotava sota el títol Viles Acollidores amb A d'autocaravana però, com deia, la gran proliferació d'àrees i el poc temps disponible, fa impossible enumerar-les totes a mesura que s'obren.


Àrea d'autocaravana d'Aitona

Conclusió: m'he arremangat i he incorporat totes les que he trobat dins de la pàgina o secció Viles Acollidores. Veuràs que he prioritzat les promogudes pels ajuntaments, i en aquella comarca on no n'hi han o són poques he afegit les àrees d'un altre tipus com les àrees impulsades per un restaurant, una cooperativa agrària o un pàrquing d'autocaravanes. Aquí teniu el mapa (clica el mapa per accedir al google map), que miraré d'actualitzar de mica en mica.




Alguns comentaris després de recopilar i anotar els llocs:
  • sobta trobar àrees d'autocaravanes sense cap presència a la web de l'ajuntament que la promou.  Ho trobo incomprensible.
  • tan incomprensible com el fet que algun a comarca encara no tingui cap àrea d'autocaravanes.
  • i el millor: a hores d'ara he anotat una setantena d'àrees, déu-n'hi-do!. I sóc conscient que no he anotat totes les que podem trobar dins de les autopistes o altres iniciatives privades (pàrquings, restaurants, etc.) 

Cartell d'Artesa de Segre

I acabo amb un agraïment públic: als ajuntaments i sobre tot a la tasca de molts autocaravanistes impulsant o fent difusió d'aquestes instal·lacions, ja sigui a títol particular al seu poble o des dels clubs i associacions autocaravanistes que treballen al nostre país. Moltes gràcies!

Altres entrades relacionades

  • Les mateixes àrees d'autocaravanes les trobaràs en el nostre recull de llocs visitats, de tal manera que ben a prop d'un àrea segur que trobaràs una etapa de les nostres escapades amb autocaravana que et pugui interessar, o viceversa.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

2 comentaris:

  1. D'acord amb el que es comenta, pero jo penso i potser m'equivoco que les areas tindrien que se totes de pagament i amb serveis i netedat, sobre tot amb llum. Felicitats per la Web i llibertat pressos politics

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això que dius acabarà passant, jo al menys tinc aquesta impressió quan anem per Europa: cada vegada és més habitual trobar-te les àrees amb sistema de pagament, sobre tot si la regió té molt de turisme. Sobre la netedat crec que moltes vegades depèn dels usuaris, que siguin curosos...que facin allò que es recordava als serveis públics de "deixa el lloc com t'agradaria trobar-ho". I fantàstic que t'agradi auatocaravana.cat i sí: #LlibertatPresosPolítics !

      Elimina

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.