dilluns, 15 d’abril del 2019

Aquest Sant Jordi regala la llengua al teu ordinador!


Aquest Sant Jordi, una diada per celebrar la cultura, aprofita per regalar la llengua al teu ordinador.

Com? només cal instal·lar, de manera molt fàcil i senzilla, el Catalanitzador, un programa creat per l’associació Softcatalà, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i altres entitats, que facilita la tasca d’instal·lar la llengua catalana al teu ordinador.

Per què? perquè puguis navegar i treballar en català i per molt més...

perquè tal com explica Sofcatalà la idea és molt simple:  Gràcies al canvi de llengua en els navegadors que fa el Catalanitzador, els usuaris s'identificaran a partir d'aquell moment com a catalanoparlants quan naveguin per Internet, i aquelles aplicacions web que siguin multilingües i tinguin versió catalana es mostraran en català.


Aquest canvi és molt important, ja que determina el pes real de la llengua catalana a Internet, actualment fortament subestimat. A més, afecta la visibilitat del contingut web en català d'empreses i d'institucions públiques. Els cercadors d'Internet mostren els resultats en funció de dos paràmetres: l'estat on es troba l'ordinador i la llengua de navegació definida al navegador. Si no es té definit el català al navegador, el contingut en català no apareix a les primeres posicions, resta amagat als usuaris, els quals fan servir contingut web en altres llengües (espanyol, anglès, francès...) en comptes de fer-ho en català.

Doncs això: aquesta diada de Sant Jordi regaleu roses, llibres...i llengua! Trobareu el programari i instruccions en el Catalanitzador de Softcatalà.



( Nota: en cursiva text extret de racocatala.cat ).

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

2 comentaris:

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.