dilluns, 18 de març del 2019

Curta escapada amb autocaravana per l’Anoia

Castell de Claramunt
Febrer de 2019

 

1. Introducció


Bé, crec que el títol ho diu tot. La qüestió és que aquest cap de setmana, per motius familiars i laborals, plegàvem tard i no ens veiem amb cor per anar a buscar l’auto i travessar la zona metropolitana un divendres al vespre...uf! Quina mandra!.

Conclusió: sortiríem dissabte matí, i no era preocupant perquè els destí, l’Anoia, era relativament proper i ben comunicat.  Una comarca que no visitàvem des de feia molt de temps, i de manera inexcusable perquè ,de motius en té un fotimer per omplir més d’una escapada amb autocaravana. Doncs, anem-hi!


2. Etapes


Com veuràs, no ha calgut fer molts quilòmetres,  totes les etapes estan molt properes i això ha facilitat que encara que que ha estat un cap de setmana curtet, hem vist o fet força coses sense dedicar gaire temps a fer quilòmetres.

Mapa dels llocs visitats

2.1 El món traginer


I la primera parada la farem a la capital , Igualada. Motiu? Visitar el Museu del Traginer. I descobrir el món dels transportistes de l’època prèvia als motors de combustió, quan transportar mercaderies i persones passava pel llom o l’esforç d’uns quadrúpedes conduit per un bípede. Doncs bé, aquí redescobrireu aquest món, els professionals que l’envoltaven, els seus carros, les seves eines, etc...

Museu del Traginer, vista exterior

Interior del museu

Carruatge de la col·lecció

Un altre carruatge del museu


La visita del museu dura una hora i mitja , que passa volant.  

2.2 Igualada, nucli antic


I mentre esperem que ens arribi la gana per dinar decidim passejar una estona per Igualada. I la manera de fer-ho amb cert criteri passa per visitar l’oficina de turisme i recollir la informació necessària: farem la ruta del nucli antic d'Igualada. Aquí teniu unes fotos:

Plaça de l'ajuntament

Racó d'Igualada

Modernisme a peu de carrer

Portal medieval


Com us deia, per visitar Igualada el millor és visitar l’oficina de turisme (pl. de la Creu)... o aquesta web.

La visita del museu i d’Igualada l’hem feta amb l’autocaravana estacionada, còmodament, en la Ronda o carrer del Rec, a tocar del riu Anoia.

Estacionament en Igualada


2.3. Castell de Claramunt


Bé, visitada la capital, la tarda la dedicarem a viatjar en el temps. En concret a l’època en que aquesta part de Catalunya era terra de frontera amb l’Al-Àndalus. I al s. X la casa comtal de Barcelona establia un cordó de castells per protegir aquest límit dels seus dominis. I un d’aquests castells és el que visitarem: el Castell de Claramunt.

La seva visita es fa a peu des de la Pobla de Claramunt, i després de 30 min de passejada ascendent, per un camí senyalitzat i museitzat per a grans i petits, arribeu a la seva muralla, que us obrirà el responsable de la instal·lació. I una vegada allà, només resta passejar pel castell, per les seves muralles, gaudir de la vistes sobre l’entorn i conèixer la seva història.

Muralla del castell

Interior del castell

Torre de l'homenatge del castell

Interior del castell


Com deia la visita es fa a peu així que l’autocaravana l’hem estacionada a la Pobla de Claramunt, a la ctra. C-244 o Av. Pompeu Fabra, a tocar de l’inici del camí cap al castell.

Estacionament en la Pobla de Calaramunt


2.4. La Llacuna, vila closa i plaça porxada


Bé, la nostra ruta per l’Anoia continua i ara serà la Llacuna el nostre destí. I tan aviat estacionem no podem evitar endinsar-nos per la vila closa de la Llacuna, que encara manté el seu nucli antic amb una planta circular resseguint el traçat de les muralles; amb els seus portals, les seves cases centenàries i plaça porxada.... nosaltres també aprofitem per decidir quina excursió farem demà. Ah! Demà celebren una nova edició de la Butifarunner, una cursa de muntanya.

Portal d'entrada a la vila closa

Plaça porxada

Detall del portal

Vila closa


Per visitar la Llacuna i els seu entorn hem estacionat l’autocaravana en un solar situat al costat de l’escola, al carrer de Vilademàger. També hi hem pernoctat.

Lloc d'estacionment i pernocta a la Llacuna


2.5. Excursió al Castell de Vilademàger


Bé, avui farem una petita excursió que des de La Llacuna ens durà al Castell de Vilademàger. Deixem el poble ple de gent que ha vingut de tot arreu per participar en la cursa de muntanya i iniciem la ruta senyalitzada, fàcil i curteta, que ens acostarà a les restes del Castell de Vilademàger, a uns 2,5 km de La Llacuna; i des del qual es divisa un ampli horitzó. Marxem del castell per reprendre la tornada just en el moment que hi arriben els primers corredors de la cursa.

Fita de l'excursió

La Llacuna des del camí a Vilademàger

Interior del recinte del castell de Vilademàger

Vista panoràmica


I una vegada tornats a l’autocaravana, donem per acabada l’escapada amb autocaravana i reprenem el camí de tornada cap a casa.

3. I amb l’autocaravana què?


Bé, aquí tens tots els llocs utilitzats en aquesta escapada:

  • Igualada, estacionament en la Ronda del Rec, a tocar del riu Anoia.
  • La Pobla de Claramunt, estacionament a la ctra. C-244 o Av. Pompeu Fabra, a tocar de l’inici del camí cap al castell.
  • La Llacuna, estacionament i pernocta en un solar situat al costat de l’escola, al carrer de Vilademàger.
  • Santa Coloma de Queralt, àrea d’autocaravanes. Si bé en aquesta escapada no ens ha calgut un àrea d’autocaravanes, aquesta trobo que seria la més propera. En parlava d’ella en aquesta entrada.
Igualada: estacionament
Igualada: estacionament

La Pobla de Claramunt: estacionament

La Llacuna: estacionament i pernocta

Santa Coloma de Queralt: àrea d'autocaravanes

Altres entrades relacionades: 


Marce Cardoso
ambautocarvana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.