dilluns, 4 de febrer del 2019

Una de propostes industrials per al cap de setmana

Mina de Bellmunt
Mines de plom de Bellmunt

Eps! i no es tracta de visitar un polígon industrial o alguna petroquímica. Parlo de destinacions relacionades amb el nostre patrimoni industrial que no és petit. La revolució industrial, iniciada a Anglaterra a finals del s.XVIII, no va trigar gaire en arribar a altres països d'Europa com Bèlgica, França o Catalunya, i això fa que a dia d'avui tinguem un patrimoni considerable, i que ben mereix ser visitat durant una escapada amb autocaravana.

Anem d'allò general a la cosa més concreta. Primer, una foto de conjunt: al mapa de Patrimoni industrial et faràs una primera idea de tot allò que hi ha ( més informació).

Mapa del patrimoni industrial

En la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, web, pots obtenir informació ben detallada i endreçada sobre antigues fàbriques, centres d'interpretació, colònies industrials, mines, museus... 

I acabo amb una instal·lació de referència: el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya ( www.mnactec.nat ). Bonus: per als malalts d'indústria, també hi ha la revista digital Eix, on podràs ampliar informació sobre aquest tipus de patrimoni, a casa nostra i a d'altres països.

Colònia industrial escocesa de Borgonyà
Colònia industrial escocesa de Borgonyà (Manlleu)

Celler cooperatiu de Pinell de Brai
Catedral del vi a Pinell de Brai

Altres entrades relacionades:
  • Sobre aquest tema ja vam parlar en aquesta entrada
  • I al mapa de llocs visitats pots trobar altres destins ben propers que et poden interessar 

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

2 comentaris:

  1. Una ruta molt interessant.

    Marcé et felicito pel teu bloc m'agrada molt.Salutacions !

    ResponElimina
  2. Gràcies! i val la pena recordar de tant en tant el patrimoni industrila que tenim i que moltes vegades ens passa desapercebut.
    Salut i encert!

    ResponElimina

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.