dimecres, 24 d’octubre del 2018

La visita més medieval de Montblanc

Imatge aèria de la Montblanc medieval
Font: www.sapiens.cat

Fa poc que he conegut aquesta notícia via Sàpiens, la revista de contingut històric, i ràpidament he pensat que pot ser interessar a tots aquells que vulguem visitar Montblanc (Conca de Barberà) durant una escapada amb autocaravana de cap de setmana.

Es tracta d'un aplicatiu que permet fer-se una idea molt visual de la Montblanc medieval i on pots resseguir les localitzacions més importants d'aquella època i que avui, 700 anys més tard, es podem visitar com si no hagués passat el temps. I com veureu no tot són muralles, també es tracta de carrers, places, esglésies, espais, etc. Aquí trobaràs l'aplicatiu de Sàpiens.

Font: www.sapiens.cat

Nosaltres l'hem visitada alguna vegada i si aneu pels volts de Sant Jordi la immersió medieval que tindreu serà total, amb l'ambientació i la implicació de tots els veïns i veïnes de Montblanc i les rodalies. Ah! Es fa per Sant Jordi perquè diu la llegenda que al peu de aquestes muralles Sant Jordi va vèncer el drac, poca broma. Aquí teniu unes fotos de la nostra darrera visita amb autocaravana:

Montblanc des de les teulades

Montblanc, a peu de muralla

I acabo: nosaltres quan hi hem anat acostumem a estacionar l'autocaravana sense problemes en el barri residencial situat al sud del nucli emmurallat. I si necessites un àrea d'autocaravanes, en trobaràs una en la propera Espluga de Francolí, al Parc Fluvial (més informació).

Entrada àrea d'autocaravanes de l'Espluga de Francolí
Serveis de l'àrea d'autocaravanes de l'Espluga de Francolí


Altres relats relacionats:
  • Una escapada amb autocaravana a la Conca de Barberà, amb Montblanc i altres destinacions.
  • I si t'agraden les recreacions històriques ja trigues en apuntar a l'agenda la Tortosa del Renaixement, que es fa tots els juliols.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.