dilluns, 23 de maig del 2016

Amb autocaravana per la Conca de Barberà.



maig de 2016

La Conca de Barberà té una mida justa, quasi perfecta, per ser recorreguda amb l'autocaravana , en un temps raonable i amb molt poca distància entre uns destins que us permetran gaudir de tota la seva riquesa. Aquest és un resum de la nostra nostra escapada.

La vida rural a l'Espluga de Francolí.

Amb una mica de pluja iniciem la ruta en direcció sud. Primer destí: a l'Espluga de Francolí visitarem el Museu de la Vida Rural. Ens sorprèn la instal·lació, molt moderna, ben presentada i molt completa. I una constatació: quants oficis oblidats, quanta tècnica i coneixement abandonat; suposo que és llei de vida,  però no deixa de ser una llàstima. Dinem i marxem cap a Montblanc. 





Montblanc medieval

Trobem un Montblanc en les darreres hores de la seva Fira Medieval que celebren cada any pels volts de Sant Jordi. Sempre és un plaer passejar per aquesta noble vila, hi hagi o no fira; els seus atractius turístics converteixen Montblanc en un destí interessant en qualsevol època de l'any.




Barberà de la Conca, vila autocaravanista.

A darrera hora de la tarda canviem la multitud de Montblanc per la tranquil·litat de Barberà de la Conca. Compres a l'agrobotiga de la cooperativa i passejada tranquil·la pel poble: boniques vistes de la conca, carrers antics i església amb la seva façana esquerdada. 

Poblet, reial monestir.

Avui diumenge ens llevem amb dia  magnífic. Un cel net, sense cap núvol... perquè fa vent. Visitarem Poblet, patrimoni i història amb majúscules. Sobren les paraules; només un consell: aprofiteu alguna visita guiada per no perdre cap detall o fixar l'atenció en aquells racons més significatius. La informació la trobareu al web del monestir. Dinem i marxem cap casa.



Sobre l'autocaravana: estacionaments, pernoctes i àrees de serveis.

A la Conca de Barberà hem trobat moltes facilitats per visitar-la amb l'autocaravana. A l'Espluga hem pogut estacionar al pàrquing del Museu de la Vida Rural, i també tenen una àrea d'autocaravanes, al Parc Fluvial; a Montblanc hem pogut estacionar al barri residencial situat al sud del nucli històric; a Barberà de la Conca, pernoctàrem a l'àrea d'autocaravanes creada per la seva cooperativa, amb la col·laboració de l'UCC; i Poblet està proveït d'un extens pàrquing asfaltat on estacionar i fins i tot pernoctar.

Pàrquing Museu de la Vila Rural (L'Espluga de Francolí)

Àrea d'autocaravanes de l'Espluga de Francolí.

Àrea d'autocaravanes de Barberà de la Conca.
I per acabar: us recordo que podeu trobar informació d'etapes properes visitades en anteriors viatges i escapades; les trobareu en aquest recull.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com


3 comentaris:

  1. Aquest àrea de autocaravanes ja no existeix desde la ùltima riuada.

    ResponElimina
  2. Aquest àrea d'autocaravanes de Espluga de Francoli ja no exiteix desde la ùltima riuada, i sort que aquell dia no ni habia cap.

    ResponElimina
  3. Tens tota la raó, Audel.
    Així ho vam constatar en la darrera visita per aquell racó del país(Febrer de 2020, http://www.autocaravana.cat/2020/03/escapada-amb-autocaravana-per-la-conca.html ) i feia impressió com el riu havia esborrat l'àrea d'autocaravanes. A veure si aviat recuperem la normalitat en tots els sentits i l'Espluga torna a ser una vila acollidora.
    I gràcies, m'he adonat que la pàgina de Viles Acollidores he d'anotar que no està operativa l'àrea.
    Per cert, i perdona si ja ho saps, a la Conca de Barberà trobaràs àrees d'autocaravana a la cooperativa de Barberà de la Conca i a Santa Coloma de Queralt.

    Salut i encert! I bona ruta!

    ResponElimina

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.