dilluns, 5 de febrer del 2018

Viatge amb autocaravana per la costa sud de Bretanya (i 2).

Costa bretona

Tal com us deia l’altre dia, en la primera part del nostre Viatge amb autocaravana per la costa sud de Bretanya, continuem el nostre periple, sempre cap a ponent, cap al finis terrae d’aquest país bretó.

Aquí teniu la resta d’etapes, i al final  trobareu els llocs utilitzats per estacionar, pernoctar  i àrees d’autocaravanes visitades. 

Interior d'església bretona



2. Les etapes ( continuació).

 

2.6. De punta a punta: de Penmarc'h a  Raz.

Avui anirem de puntes. Primer la Pointe de Penmarc'h i el seu sòlid i imponent far d'Eckmüll. Després de 307 esglaons les vistes que trobem són meravelloses: les del continent, com si fos una maqueta; i les oceàniques, amb l’amenaçant Atlàntic. Acabada la visita del far decidim descarregar les bicis i marxar en sentit nord i gaudir de les vistes sobre el litoral, la seva església marinera  de Notre-Dame de la Joie (el seu sostre sembla la quilla d'un vaixell), i acabem en la veïna  Saint-Guénolé, comprem unes conserves i tornem, per dinar a l'ombra del far.

Vistes des del far

Església bretona

Reine sardine nous te saluons

Viatge de tornada en bici


No marxem de Penmarc'h sense visitar el seu  petit museu del salvament marítim; si aquesta costa ja posava a prova el coratge dels navegants, no parlem del coratge dels herois que sortien a rescatar els navegants naufragats. El museu, modest i on pagues la voluntat, ret homenatge a aquests herois.

Acabada la visita, marxem a l'altra punta, la de Raz,  travessant tot un seguit de conreus i pobles petits, amb campanars prims de granit, afilats. A mitja tarda arribem a la Beg ar Raz  (fr, Pointe du Raz), amb temps suficient per fer una ullada a l'entorn sota una suau pluja. Demà xalarem amb la natura....si el temps ho permet, per ara una boirina ens envolta, poc abans de dormir.

Tarda de pluja a la Punta de Raz


A Pecnmarc'h ha estat fàcil estacionar l'autocaravana a peu del far. A Raz, pernoctem al pàrquing existent pels visitants, de pagament, i amb espai reservat a les autocaravanes.

2.7. La Beg ar Raz, passejada per la fi del món.

Els núvols passen i tot apunta que podrem fer l'excursió: perfecte!  Des del far de Raz fins la punta de Van. Serà un matí o 4hores i mitja de natura, cales, prats verds i panoràmiques molt belles... millor que deixi el teclat i que parlin les fotos.

Començant l'excursió

Vistes sobre els penyasegats

Una mica de civilització

Arribant al final de l'excursió


Ha estat una bonica i còmoda excursió per la Beg ar Raz, abalisada i per a totes les edats. Recomanable. Tornats a l'autocaravana dinem i reprenem la ruta. I una reflexió: tal vegada un dia algú pensarà en aplicar aquest model turístic al Cap de Creus, alhora respectuós amb l'entorn i compatible amb el turisme, amb autocaravana o sense.

2.8. Lokorn, bretonitat concentrada.

Entrem  a mitja tarda en la molt bretona vila de Lokorn (fr, Locronan). Allà trobem un poble genuí bretó, sota el sol de la tarda: carrers, cases, església... tot granit i bretonitat. Ens perdem pels seus carrers i botigues ( prioritzant-hi la pastisseria i cervesa bretona) i retornem a l'autocaravana.

Església imponent

Carrer principal

Racons de la vila

Plaça de la vila


La visita a Lokorn l'hem feta amb l'autocaravana estacionada al seu pàrquing d'autocaravanes, amb àrea de serveis inclosa, situada a l’entrada del poble. També hi hem pernoctat.

2.9. Port-Louis, guardià de Lorient.

Lokorn ha marcat el nostre final de periple, ara toca reprendre la tornada, amb parada en Port-Louis.  Objectiu: visitar la seva fortalesa i si el temps acompanya fer una mica de platja. Pel que fa al primer objectiu no decep: bastions i baluards, murs i canons ... tot s'hi val per defensar Lorient, base naval estratègica de la corona francesa.

Ciutadella de Port-Louis

Des de les muralles

Bastions i garites

Tarda de pluja a Port-Louis


A més, la ciutadella acull un parell de museus que ben mereixen una visita.  Pel que fa a la platja la descartem: s'ha posat molt núvol, amb suau pluja intermitent; optem per visitar la vila, carrers solitaris i tranquils i a mitja tarda retornem a l’autocaravana, que hem deixat a l’àrea d’autocaravanes  de la Promenade Henri François Buffet, i iniciem el camí cap a casa.

Cap al vespre arribem a Saint Philbert du Grand Lieu, on farem la darrera pernocta en sòl bretó . Àrea d’autocaravanes molt tranquil·la, situada al Chemin de la Plage, a peu de riu.

2.10. Tornada a Catalunya.

Dia monòton, sota la pluja. El temps ha anat a pitjor encara que hauria de dir que millora convençut que d'aquí a 24h, al nostre país, trobarem a faltar aquesta suavitat de clima i absència de calor. Ruta cap el sud, cap a  Catalunya.

Camí , mullat, de tornada


Propera parada Sant Joan de les Abadesses, vila acollidora , amb A d'autocaravana i magnífic final de viatge.  Després de sopar, breu passejada i tornem a l'autocaravana amb les últimes llums del dia.

Sant Joan per la nit

Camí de l'autocaravana.

3.Estacionaments, pernoctes i àrees d'autocaravanes.


Bé , a continuació enumero  els llocs  on hem estacionat, pernoctat o àrees d’autocaravanes utilitzades. I al final , perquè visualitzeu els llocs, alguns fotos.

Graella de llocs utilitzats

Pernocta en el Pertús

Estacionament i pernocta en Redon

Àrea d'autocaravanes de Redon

Estacionament en Fort-Bloqué / Keregan

Pernocta en l'àrea d'autocaravanes de Clohars-Carnoët

Estacionament en l'àrea d'autocaravanes de Concarneau

Pernocta en l'àrea d'autocaravanes de Combrit

Estacionament i pernocta en la Pointe du Raz

Estacionament en l'àrea d'autocaravanes de Port-Louis

Estacionament i pernocta en l'àrea d'autocaravanes de Locronan

Pernocta en l'àrea d'autocaravanes de Saint Philbert du Grand Lieu

I per acabar: us recordo que podeu trobar informació d'altres etapes , d'anteriors viatges i escapades, en aquest recull.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.