dilluns, 28 d’agost del 2017

El Delta de l'Ebre, curta visita amb autocaravana.

 
Platja del Delta de l'Ebre
Juliol de 2017

 

1.Introducció.

 

Igual que cada any tinc clar que passarem la grip, cada any tinc clar que visitarem el Delta de l'Ebre. I en això hi som. Un altre més de juliol i una altra oportunitat per gaudir d'aquest paratge natural, la seva bellesa i el seu patrimoni.

Paratge del Delta de l'Ebre

Com ja he parlat sovint d'aquestes visites estivals no avorriré amb la lletra, tret d'algun apunt escadusser, confio que les fotos i els links completin la visió d'aquesta escapada amb autocaravana.

2. Etapes.

 

Llocs visitats

 

2.1.Eucaliptus, platja dels. 

 

Després d'una pernocta inhabilitada als Muntells, marxem a la veïna platja dels Eucaliptus. Matí relaxat a peu d'aquesta infinita i solitària platja. Objectiu: dolce far niente fins al migdia que visitarem...

Platja dels Eucaliptus

L'autocaravana des de l'aigua

2.2.Centre d'Interpretació de les Barraques  (Sant Jaume d'Enveja).

 

Modesta instal·lació de Sant Jaume d'Enveja que et mostra el món de les barraques, construcció típica d'aquestes contrades. Visita curta i recomanable.

El Centre d'Interpretació

Interior del centre

La barraca del centre

La vida dins d'una barraca

Foto d'arxiu del centre

Saltem a Deltebre on comencem a omplir el rebost amb vistes al viatge d'Alemanya: visita a l'Agrobotiga de Deltebre. Nota: tenen àrea d'autocaravana... no inhabilitada. Fem un bon arròs i tornem a la platja.

2.3.Eucaliptus, segona part. 

 

Tarda de platja al Delta

Tarda tranquil·la, més pànxing: de la sorra a l'aigua i de l'aigua a la sorra, mentre esperem que arribi el vespre perquè llavors gaudirem de...

2.4.Les Contalles del Delta (Món Natura). 

 

Organitzada pel centre Món Natura, coneixerem el dia a dia de la gent del Delta de fa més de 75 anys: la vida a les salines, les tècniques de pesca, la gastronomia més bàsica... De tant en tant grups de flamencs ens sobrevolen. La visita teatralitzada acaba amb la posta de sol i un aperitiu del Delta : paté d'anguila, pernil d'ànec i musclos, amb una copa d'un bon vi  blanc de la Terra Alta.

Vista de les instal·lacions del Món Natura

Activitats de la visita

La pesca tradicional

Món Natura, vista general

Punt final de la visita

Acabem el dia a la Platja del Trabucador , lloc de pernocta .

2.5.Eucaliptus, el retorn.

 

Aquest matí retornem a la platja dels Eucaliptus. Matí tranquil, de platja i sol, i més pànxing, de deixar passar les hores, amb el rumor de les onades de fons, fins l'hora de dinar i començar el retorn cap a casa.

La platja de bon matí

3.I amb l'autocaravana, què?

 

A continuació us anoto els llocs utilitzats en aquesta curta visita per pernoctar o fer el canvi d'aigües. Han estat aquests:
  • Els Muntells: pernocta inhabilitada.
  • Platja el Trabucador: pernocta en la zona del bar.
  • Deltebre: àrea d'autocaravanes de l'Agrobotiga d'Arrossaires del Delta de l'Ebre, ctra. Camarles - Deltebre Km.6,5. Ampli pàrquing asfaltat.
Cartell que inhabilita l'àrea d'autocaravanes dels Muntells
Els Muntells: pernocta inhabilitada

Vista des del Trabucador, abans de dormir
Platja del Trabucador: pernocta

Vista de l'àrea d'autocaravanes
Agrobotiga de Deltebre: àrea d'autocaravanes


I si vols conèixer altres destins propers et convido a fer un ullada al recull de llocs visitats en altres escapades i viatges.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.