dilluns, 10 de juliol del 2017

La Hunt House Car, una autocaravana pionera.

Vista exterior de la Hunt House Car

En el passat viatge a la Bretanya, llegint una revista especialitzada del món autocaravanista, vaig descobrir una pionera de les autocaravanes, també coneguda al seu país d'origen com la primera autocaravana amb dutxa... fa 80 anys!.

La revista Camping-car magazine (núm. de juliol) explicava que el vehicle va ser dissenyat pel nord-americà J.Roy Hunt operador de cinema que va veure que necessitava, per la seva feina que l'obligava a travessar el país d'una banda a l'altra, una casa sobre rodes; i va crear la Hunt House Car. Una meravella feta amb alumini l'any 1937!.

Interior de l'autocaravana pionera

Vista del llit des del saló menjador

Detall del lavabo amb wc pivotant per alliberar espai a la dutxa

Al veure les fotos ( trobades en aquest web ) crida l'atenció la compacta distribució interior, digna d'una camper: la cuina va de copilot! I el millor: el lavabo, on el WC es feia pivotar a l'esquerra de la foto, s'ocultava, i ja tenies la teva cabina de dutxa. No crec que hi viatgessin més de dues persones.

I quan he vist les fotos ràpidament he recordat una altra autocaravana històrica de la que parlava no fa gaire, també d'alumini i aspecte aeronàutic: l'Ultra Van.

Vista posterior de l'Ultra Van

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.