dilluns, 21 de setembre del 2020

Decret 75/2020, de 4 d'agost, sobre turisme...i autocaravanes

 

El passat mes d'agost es publicava, via DOGC, el decret 75/2020, de 4 d'agost, de turisme de Catalunya. Parla de diversos temes i pel que fa a la nostra manera de fer turisme regula les àrees d'acollida d'autocaravanes.  

Compte! perquè no es refereix a les àrees d'autocaravanes habituals, és a dir: bàsicament un lloc habilitat per poder fer el canvi d'aigües, i si de cas i segons l'espai, estacionar i/o pernoctar.  Exemple de l'àrea d'autocaravanes de Santa Coloma de Queralt:

 

Concretament el que fa és regular les àrees d'acollida d'autocaravanes: un negoci turístic, com els càmpings, on s'ofereixen uns serveis específics útils durant les nostres escapades i viatges amb l'autocaravana. Aquesta mena d'infraestructures les hem trobat, i utilitzat, quan hem viatjat per Flandes o Alemanya.

 

Trobo que està be, perquè estableix uns mínims sobre els serveis a oferir ( mida de la parcel·la, edifici de rebuda, WC, dutxes, etc.) així com uns màxims pel que fa a l'estada (48h màxim, amb períodes mínims de 24h entre estada i estada) suposo que per forçar la rotació dels usuaris.

A banda d'això m'ha cridat l'atenció un apunt que fa i que és la primera vegada que veig per escrit en un decret de la Generalitat: deixa ben clar què NO és acampar...

A veure si amb aquesta descripció s'acaba l'arbitrarietat que a vegades trobem en decisions d'autoritats locals on confonen estar acampats amb estar estacionats, i ens acaben fent fora o sancionant. Aquí teniu el decret 75/202 en qüestió.

Altres entrades relacionades:

  • Mentre esperem que sigui d'aplicació real això de les àrees d'acollides d'autocaravanes nosaltres seguirem gaudint i donant suport a les Viles Acollidores del nostre país.

 

Marce Cardoso

ambautocaravana@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.