dilluns, 9 de desembre del 2019

Les millors pernoctes amb autocaravana

Pernocta en Osona

Ara, a l'hivern, pot semblar que estem condemnats a tenir pernoctes inacabables, de nits eternes i reclosos a l'autocaravana. Nosaltres mirem de fer activitats que allarguen la tarda/vespre (visites guiades, anar al teatre, etc.) i naturalment gaudir del cel estrellat.

I a Catalunya en tenim de racons de cel molt bons. Vull dir llocs amb un cel nocturn de qualitat, lliure de contaminació lumínica, i on pernoctar-hi pot semblar que ho fas amb l'autocaravana estacionada dins d'un planetarium a escala real.

Pernocta a l'Alt Empordà

Al nostre país tenim catalogat el cel nocturn segons la seva qualitat. I tal com informen des del Departament de Territori i Sostenibilitat ho tenim molt fàcil per gaudir de pernoctes ben maques i estrellades, amb nul·la contaminació lumínica: pràcticament tota la franja que va del Delta de l'Ebre a la Val d'Aran , el Pirineu i la illa de Prades-Priorat...no està malament, oi? (plànol en pdf).

Amb l'afegit, que com pots veure, són zones on sortosament podem trobar una àrea d'autocaravanes ben a prop:

Mapa de baixa contaminació i àrees de pernocta

Si a més vols saber quin cel et trobaràs, hi ha un munt de recursos on trobar informació que t'ajudaran a identificar i gaudir del firmament. Un tastet: per exemple l'aplicació Star Walk 2; i un altre, el web Pols d'estels, d'Enric Marco. Aquí et poso una foto del seu web:

Font: Pols d'estels, d'Enric Marco

 Altres entrades relacionades:


Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.