dilluns, 21 d’octubre del 2019

Organyà, vila acollidora amb A d'autocaravana

Font: viuarealspirineus.cat

Tots, a escola, vam aprendre que a Organyà (l'Alt Urgell) es van trobar les seves Homilies, uns dels documents més antics trobats en català escrit. Doncs, ara ja de grans i amb autocaravana, haurem d'aprendre que a Organyà també trobarem una àrea d'autocaravanes, una iniciativa que ens farà més fàcil gaudir de la riquesa cultural i natural de l'Alt Urgell.

 

La qüestió és que l'altre dia gràcies a un forer habitual del fòrum de totcamping.cat, vaig conèixer l'existència de l'àrea d'autocaravanes a Organyà. Es tracta d'una novíssima àrea que trobarem al carrer Nou, consistent en una zona d'estacionament amb graveta per a 9 autocaravanes, amb una àrea on canviar les aigües, connexió elèctrica i on podrem fer una estada de màxim 48 hores.




Lloc perfecte per fer una etapa, gaudir dels  atractius turístics d'Organyà o ser el punt de partida per conèixer aquesta banda del Pirineu. Si vols un tastet, des del consell comarcal de l'Alt Urgell, m'han destacat aquestes fites: la pràctica del parapent (ja conegut arreu), Santa Fe, l’Església Col·legiata de Santa Maria com a més pròxims, però també hi ha zones d’escalada a Nargó, Organyà i la Penya Narieda, la Muntanya d’Alinyà o els dòlmens de Cabó.

Bonus: buscant per internet he descobert que aquesta àrea d'autocaravanes forma part d'un pla d'impuls del turisme a l'Alt Urgell. El projecte, denominat Camina Pirineus, té diversos eixos de treball, entre ells:



Una iniciativa fantàstica per als autocaravanistes que volem visitar i fer turisme per l'Alt Urgell.

Altres entrades relacionades:

  • A la pàgina de Viles Acollidores vaig anotant, de mica en mica, totes aquestes poblacions que aposten per la nostra manera de fer turisme.
  • I encara que no té res a veure amb les autocaravanes, seria imperdonable no enllaçar amb les Homilies d'Organyà.



Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.