dilluns, 19 de novembre del 2018

Si preveus visitar una ciutat europea, primera etapa: USE-IT.

Nom i logo de la guia

Fa uns anys, al visitar Brussel.les amb l'autocaravana vam acabar en un alberg de joventut que oferia una àrea d'autocaravanes així com els serveis de l'alberg ( rentadores, menjador, wifi, etc.) i allà vam descobrir un recurs molt preuat: la guia USE-IT de Brussel.les impresa, amb un format de tríptic desplegable en DINA3. Des de llavors cada vegada que preveiem visitar una ciutat europea, passem pel seu web per veure si en parla.

Primera pantalla del web


Com diuen al seu web USE-IT és informació turística d'una ciutat per a joves i feta per joves d'aquella mateixa ciutat, i a més amb un lema que ja t'ho diu tot: Act like local que ve a dir, més o menys, comporta't com un autòcton. Allà hi trobaràs informació força actualitzada ( 2017-2018) de ciutats que van des de Funchal (Portugal) fins a l'Olsztyn polonès, de la Nicosia turca a l'Oulu finès, a tocar del Cercle Polar Àrtic.


Bruges, fragment del plànol
Consells gastronòmics en Praga

Si entres al seu web veuràs que és un projecte que compta amb molt de voluntariat local i jove. Això vol dir que no trobaràs totes les ciutats del continent; però això sí, trobaràs consells o propostes que difícilment trobareu en les guies més convencionals. Fes una ullada , i t'adonaràs: propostes de passejades, on fer una bona cervesa, on i com esmorzar com un veritable paisà, etc. Cada ciutat té el seu mapa descarregable, en pdf, on s'anoten totes les propostes.

També trobaràs que demanen que de manera voluntària es faci alguna aportació econòmica per ajudar a mantenir aquest projecte.

Altres articles relacionats:
  • Els podràs trobar a l'apartat de Recursos. Allà destaco altres articles similars que penso poden ajudar a l'hora de fer alguna escapada o viatge amb autocaravana.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.