diumenge, 2 de setembre del 2018

El Delta de l’Ebre, pura natura amb autocaravana

L'Alfacada, visita amb autocaravana
Abril de 2018

 

1. Introducció


Bé, som a la primavera i hem decidit fer una visita el més natural possible del Delta de l’Ebre, cosa poc difícil quan parlem d’aquest parc natural. Més endavant, d’aquí a pocs mesos, ja farem la (o les) visita preceptiva de platja i pànxing, però aquest cap de setmana farem una immersió natural, amb la nostra autocaravana, és clar.

Camí de l'Alafacada

Com sempre us anotaré les etapes fetes amb l’autocaravana, una breu descripció i finalment els llocs utilitzats per pernoctar, estacionar o  fer el canvi d’aigües.


2. Les etapes


Llocs visitats durant l'escapada

Arribem un divendres vespre a Deltebre sota una pluja fina i estacionem a tocar de riu, al final del carrer Verge del Carme, amb vistes del nou pont. Lloc tranquil, quasi tant com la pernocta que fem, marxem a dormir amb el repiqueig d’una pluja suau.

Pernocta en Deltebre


2.1. L’Alfacada, matí ornitològic.

Avui el tema gros és fer la visita guiada a la bassa de l’Alfacada, la bassa més oriental del delta, per contemplar i gaudir de la fauna que hi viu en aquesta època de l’any.  Uff! Increïble la riquesa que acull el delta. Al final han estat 4 h i 4 km de pura natura, farcida d’aus i bellesa paissagística. Visita recomanable pels amants de la natura. I si no teniu prismàtics no patiu, el guia en porta.

Flamenc i ànec de l'Alfacada

Aus a l'Alfacada

Au de l'Alfacada

Fauna de l'Alfacada


Per fer la visita guiada hem estacionat l’autocaravana en el petit pàrquing a tocar de l’Alfacada, quasi al peu de la torre mirador.

Estacionament en l'Alfacada
 

2.2. L’Ecomuseu, teoria i pràctica del Delta.

La tarda la dedicàrem a visitar l’Ecomuseu del Delta de l’Ebre que trobaràs a Deltebre, i que feia un munt d’anys que no visitàvem. Lloc ideal per conèixer aquest espai natural únic al nostre país. Conèixer els conreus del Delta, la seva fauna i flora, la vida dels seus habitants ... Lloc de visita recomanada, per tenir una visió de conjunt d'aquest parc.

Ecomuseu del Delta de l'Ebre

Conreus del Delta

Exposició de l'Ecomuseu

Interior de l'Ecomuseu

Acabada la visita descobrim que l’Agrobotiga del Delta de l’Ebre tanca els dissabtes a la tarda, així que deixem les compres per un altre dia i marxem a buscar el lloc de pernocta, a Poble Nou del Delta; allà estacionem a la Ronda de Mar. Demà farem bici, si el temps acompanya.

Poble Nou del delta: estacionament i pernocta

Com tornaré a dir més endavant, l’Agrobotiga del Delta de l’Ebre ofereix una àrea d’autocaravanes on poder fer el canvi d’aigües i pernoctar. Una foto:

Àrea d'autocaravanes de l'Agrobotiga de Deltebre


2.3. Poble Nou del Delta.

Matí molt núvol i plujós. La Montse aprofita que la pluja escampa per anar a passejar a la veïna bassa de l'Encanyissada. Jo em quedaré a l’autocaravana que he d’estudiar. Vora el migdia passegem pel poble (diumenge, mercat setmanal) i prenem una cervesa, fent temps abans de cruspir-nos un bon arròs d’ànec. Cap els Ports el cel pinta molt negre...ja veurem si no ens plou tota la tarda.

Poble Nou del Delta

Vista general de l'Encanyissada

Detall de l'Encanyissada

2.4. Passeig ciclista vora l’Ebre.

Doncs no, la tempesta ens evita i decidim que aquesta tarda sí que farem bici. Hem marxat a Deltebre i , des del lloc de pernocta de la primera nit ( c. verge del Carme), farem la ruta ciclista que recorre la riba esquerra del riu en direcció a Riumar. Nosaltres no farem tant, de fet una vegada el carril bici abandona el riu i passa a escortar la carretera la ruta perd força encant. Així que tornem a l’autocaravana.

Cicloturisme a peu de riu

Carril bici de Deltebre

Final de dia relaxant, amb una cervesa a la mà, a la riba del riu. Sopem sota la llum de la Lluna. La pernocta l’hem feta al mateix lloc de la primera nit , al final del c. Verge del Carme, a peu de riu.

Pernocta sota la lluna

2.5. La bassa de les Olles.

Passem per l’Agrobotiga per fer canvi d’aigües, algunes compres i enfilem cap la bassa de les Olles, que avui descobrirem la banda nord del delta. La Bassa de les Olles, està situada entre Camarles i l’Ampolla, a tocar del Port del Fangar; descarreguem les bicis i marxem cap el Goleró, gaudim de la natura, versió avifauna, fem el perímetre de les Olles i acabem prenent el sol i un ràpid bany al Port del Fangar. L’aigua encara és freda però ideal per despertar la gana i abordar un altre arròs.

Bassa de les Olles

Fauna de les Olles

El Fangar

Fauna del Fangar

Flamencs i bernat pescaire al Fangar

Per cert, per visitar les Olles hem estacionat l’autocaravana en l’ampla pista de terra que condueix a la bassa i utilitzada per la resta de visitants vagin en cotxe, càmper, bici o autocaravana. És prou ampla per estacionar els nostres vehicles. Nota: a 20 m. la platja del Port del Fangar.

Estacionament a les Olles

3. I amb l’autocaravana, què?



Llocs de l'escapada

Bé, aquests han estat els llocs utilitzats per estacionar, pernoctar o fer canvis d’aigües:
  • Deltebre ,a peu de riu: pernocta al pàrquing de terra situat al final del carrer Verge del Carme. A tocar del riu i del carril bici. Zona tranquil·la.
  • Agrobotiga de Deltebre: àrea d’autocaravanes en l’Agrobotiga, a més de bons productes de la terra, trobaràs un pàrquing per pernoctar i una àrea d'autocaravanes. Situada en la ctra.Camarles-Deltebre Km.6,5.
  • Bassa de l’Alfacada:  estacionament en el petit pàrquing a tocar de l’Alfacada, a peu de la torre mirador.
  • Poble Nou del Delta: estacionament i pernocta en la Ronda de Mar, carrer perifèric d’aquest petit poble.
  • Bassa de les Olles: estacionament de l’autocaravana en l’ampla pista de terra d’accés a la bassa.

Deltebre: estacionament i pernocta
Deltebre: estacionament i pernocta

Bassa de l'Alfacada: estacionament
Bassa de l'Alfacada: estacionament
Poble Nou del Delta: estacionament i pernocta
Poble Nou del Delta: estacionament i pernocta

Agrobotiga de Deltebre: àrea d'autocaravanes
Agrobotiga de Deltebre: àrea d'autocaravanes

L'Ampolla (Bassa de les Olles): estacionament
L'Ampolla (Bassa de les Olles): estacionament

I això és tot de la nostra visita amb autocaravana al Delta de l’Ebre, un Delta ple de riquesa natural com podràs veure al web del Parc Natural del Delta de l'Ebre. I si t’ha semblat poc et convido a visitar el nostre recull de llocs visitats, on segur trobaràs altres destins visitats i ben propers.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.