dilluns, 19 de març del 2018

Feliç 136è aniversari, Sagrada Família!

La Sagrada Famíla a començaments del s. XX.
La Sagrada Família, 1915 ( font: https://ca.wikipedia.org)
Molts dels destins turístics que visitem tenen una data indeterminada o com a molt aproximada: això és va formar durant el Cretàcic... , va ser a mitjans del s. XII quan ... . Però amb la Sagrada Família, obra magna d'Antoni Gaudí, la data és clara: avui 19 de març fa 136 anys que es va col·locar la primera pedra.

Bé, del seu autor poca cosa podem dir que no s'hagi dit ja. Us aconsello aquest retrat biogràfic que ha fet Sàpiens, del qual m'ha fet gràcia la frase del director de l'escola d'arquitectura on va estudiar: “Hem donat el títol a un boig o a un geni, només el temps ho dirà”.

Reproducció de l'habitatge del Gaudí Centre de Reus.
Habitatge del geni, improvisat a l'obrador a peu de Sagrada Família (Gaudí Centre, Reus).

Bé, el temps ho ha dit i ara la Sagrada Família és un destí inexcusable per a qualsevol autocaravanista que visiti la capital del nostre país. I com una imatge val més que mil paraules, callo i deixo que t'ho expliqui aquest vídeo: 


I acabo amb un consell: per conèixer Antoni Gaudí et proposo una altra visita inexcusable, la del Gaudí Centre de Reus. Nosaltres ho vam fer, no fa gaire, durant aquesta escapada genial.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.