dilluns, 8 de gener del 2018

Visitar Alemanya amb l'etiqueta ambiental per a l'autocaravana

Zones ambientals alemanyes
Font: https://de.wikipedia.org

Al 2017 vam decidir visitar Alemanya amb l'autocaravana durant l'estiu i coneixent que hi havia una legislació que regulava la circulació per algunes zones segons la categoria ambiental dels vehicles vaig decidir obtenir l'acreditació corresponent a la nostra autocaravana.

Berlin, l'skyline


Primer pas: confirmo l'entorn legal (web alemanya, en diversos idiomes) i l'àmbit d'aplicació de la legislació que afecta algunes de les zones que pensàvem visitar i que podeu consultar aquí.

Alemanya i zones regulades segons emisió de gasos.

Berlin: zona regulada


Segon pas: vist això decideixo contactar amb empreses acreditadores alemanyes amb seu a Catalunya per aconseguir l'etiqueta. Resultat: decebedor. D'una encara estic a l'espera que em truquin, de l'altra la resposta era que no podria circular per Alemanya amb la meva autocaravana.

Estava a punt d'abandonar Alemanya com a destí quan faig una darrera recerca per internet. I eureka!, via aquest web espanyol descobreixo que contactant amb l'administració regional de Berlin i per 6 euros, es pot aconseguir l'enganxina. El lloc berlinés: aquest.

web on tramitar i aconseguir l'etiqueta

Dit i fet! omplo el formulari online i adjunto la documentació sol·licitada ( permís circulació i la targeta d'inspecció tècnica). Molt ràpidament vaig rebre una resposta, per email, on em demanaven uns aclariments: sobre la meva adreça postal i no sabien veure si l'autocaravana era diesel o benzina. Vaig respondre i en unes 2 setmanes rebia, per correu postal, l'etiqueta ambiental que corresponia a la meva autocaravana. Tot molt fàcil!

Carta de resposta amb l'etiqueta


Altres ressenyes relacionades:
  • A la pàgina de Recursos trobaràs altres consells que et poden ajudar en les sortides amb l'autocaravana.
  • Si vols conèixer el nostre viatge a Alemanya, el trobaràs a la pàgina de Viatges.  

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.