dilluns, 28 de novembre del 2016

Quatre idees per fer fotos amb el mòbil



Fa unes setmanes al fòrum de Totcamping parlàvem diversos forers sobre la quantitat infinita de fotos que fem durant les nostres sortides amb l'autocaravana, i més ara que tota la família porta mòbil i no para de fer fotos amb els mòbils. I d'aquí vaig passar a pensar: bé, ja que he de fer fotos amb el mòbil, com a mínim que no siguin tan dolentes...
i per això he fet aquesta entrada. Que de fet és resultat d'una passejada per internet, recollint consells i comentaris de gent entesa, i aquí us poso les conclusions:

Enquadrament: si activo les línies d'enquadrament els elements que enfoqui, horitzontals com l'horitzó o verticals com un edifici, semblaran realment horitzontals o verticals. Bonus: puc utilitzar les línies d'enquadrament per garantir la vigència de la regla del terços.

Línies d'enquadrament de la càmera del mòbil


Flaix: rarament una foto millora amb el flaix. Si no hi ha prou llum, el millor que pots fer és guardar el mòbil i gaudir del que està passant.

Panoràmica: aquesta eina de la càmera del mòbil la trobo fantàstica, sobre tot per recollir espais oberts i amples. És perfecta!


Panoràmica feta amb el mòbil

Punt de vista: sempre faig les fotos a l'alçada dels ulls, ara provaré d'abaixar o apujar el punt de vista i així aportarem profunditat i una narrativa més interessant a les nostres fotos.

Apps: n'hi han un fotimer. Poc abans de l'estiu vaig trobar aquesta de gratuïta, es diu Prisma i dóna molt de joc per retocar les fotos fetes amb el mòbil.

Retocs fet amb l'app Prisma a una foto feta amb el mòbil
L'apps Prisma . www.prisma-ai.com

Persones: evitar rostres amb el somriure clàssic congelat a les seves cares, millor esperar que desaparegui o que s'oblidin i es relaxin; i si es tracta de canalla, fer les fotos a la seva alçada.

Zoom: desenganya't, no aporta qualitat. De fet, aconsellen: utilitza el zoom “manual”, és a dir, acosta’t. O bé edita la foto després d’haver-la fet.

I si voleu treure el màxim de profit a la càmera del mòbil sigueu creatius, com en aquest vídeo:



Aquesta entrada com d'altres de similars les aplego a la secció de Recursos; allà trobareu tot allò que penso pot ajudar a gaudir millor de les nostres sortides autocaravanistes.

I si voleu llegir tots els consells dels professionals els trobareu en aquests enllaços:

Guia per a fer una bona foto (amb el mòbil).
Trucs per fer millors fotos amb el mòbil.
Consells i «apps» per fer fotografies amb el mòbil.
Si les has de fer, fes-les bé: 10 consells per millorar les fotos familiars.
Prisma, los filtros fotográficos hechos arte.


Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.