dilluns, 10 d’octubre del 2016

Escapada (mandrosa) al Delta de l'Ebre

El delta per la finestra de l'autocaravana
Juliol de 2016

1. Introducció


Avui hem recordat els bells - amb b - temps, quan els caps de setmana en autocaravana començaven els divendres a la tarda. I a més amb l'afegit d'un destí com el Delta de l'Ebre, que per mi és un dels més atractius que ens pot oferir el nostre país...mai em cansaré de visitar-lo, en qualsevol època de l'any. Doncs bé, aquest és el relat de la nostra escapada amb autocaravana
, seré breu ; bàsicament per ser fidel al títol, que a vegades fa mandra això d'escriure.

2. Etapes

 

2.1. Els Muntells

Hem tingut una conducció tranquil·la, amb no gaire trànsit per ser un cap de setmana estival...tal vegada les pluges intermitents del dia han desanimat a més d'un. Cap a les vuit del vespre arribem al municipi dels Muntells. Es tracta d'un poble modern i modest, un carrer principal i casetes baixes., a banda i banda, pels voltants camps d'arrossos i la xarxa de recs.

Els Muntells: carrer principal.

Arrossars dels Muntells

Incís etimològic: en algun lloc vaig llegir que el nom dels Muntells fa referència als munts o petites elevacions sorrenques de la plana deltaica sobre els quals es van assentar els primers muntellers.  Doncs bé, hem arribat just a temps de comprar algunes provisions en la botiga de costum per improvisar el sopar i marxem a pernoctar a l'àrea d'autocaravanes dels Muntells.

 

2.2.  Pànxing s'escriu amb «p» de platja.

Avui ho tenim clar: cap a la platja que hi falta gent! Prenem possessió d'un tros de la propera platja dels Eucaliptus i ens disposem a gaudir d'un matí de platja. Platja condemnada a ser solitària, és tan infinita que, crec, per molta gent que hi vingui sempre tindrà aquest aspecte de solitud perpètua i que a mi m'encanta.

Platja dels Eucaliptus

Autocaravana, a peu de platja.

La idea: descansar i esperar mandrosament que arribi l'hora de dinar... als Muntells, que no només ofereix un àrea d'autocaravanes, també hi trobareu la bona gastronomia del Delta.

 

2.3. Tortosa, la renaixentista.

Acabats de dinar enfilem cap a Tortosa. Al juliol, passar pel Montsià i perdre't la Festa del Renaixement de Tortosa crec que està prohibit o aviat ho estarà. Que em perdonin la resta de poblacions que fan festes històriques però crec que Tortosa s'emportaria el primer premi; això sí: amb Montblanc molt a prop, tot sigui dit. L'oferta d'activitats de la Festa és inacabable, impossible de resumir aquí, jo us poso unes fotos i si encara no la coneixeu, reserveu-vos uns dies a finals de juliol de l'any vinent. Molt recomanable. La pernocta l'hem feta a l'àrea d'autocaravanes de Tortosa.

Abanderats de Tortosa
Música renaixentista, a Tortosa.
Festa als carrers de Tortosa.
Shakespeare a les nits de Tortosa

 

 2.4.  Platja s'escriu amb «p» de pànxing.

Conscient de ser repetitiu avui tornem a la platja, encara que canviem de riba. Passarem el matí a la platja de Riumar. Platja dunar d'un delta més urbanitzat:  xiringuitos, dutxes, passeres de fusta per respectar les dunes i més gent. El vent està fent les delícies dels practicants del kitesurf, molts d'ells autocaravanistes i camperistes. Nosaltres només aprofitem el vent per deixar que ens acaroni, mentre mandrosament prenem el sol en aquesta platja.

Platja de Riumar
Vista de la platja de Riumar.


I aquí va acabar el nostre cap de setmana pel Delta de l'Ebre. Val a dir que no tot és platja al Delta, també podeu trobar altres atractius. Us convidem a visitar el nostre recull de llocs visitats, tal vegada hi trobareu algun bon motiu per abandonar la tovallola per una estona.

 

3. I l'autocaravana, què?


El Delta de l'Ebre i els seus voltants ho posa a fàcil als autocaravanistes. Us anoto els llocs utilitzats i  al final unes fotos:
  • Els Muntells: pernocta i canvi d'aigües a la seva àrea d'autocaravanes. La trobareu al seu extrem oriental, al costat de les escoles. Preu: 6€ per canvi d'aigües i pernocta. Recordatori: el punt de buidat és una arqueta o pericó del que cal obrir la tapa.
  • Tortosa: pernocta a la seva àrea d'autocaravanes, al Pg. de la Ribera, sota el pont de la ctra. C-42. Nota: al costat hi havia un bar musical o discoteca amb la música a tot drap, impossible dormir. Desconec si només funciona en època estival o cap de setmana; nosaltres vam optar per canviar de lloc per pernoctar, al proper pàrquing de terra del carrer Mossèn Bellpuig.
  • Riumar: estacionament a l'ampli, i llarg, Passeig Marítim. Anotar que alguna vegada hem pernoctat – en temporada baixa – cap al seu extrem no urbanitzat, de ponent.
Àrea d'autocaravanes dels Muntells.
Àrea d'autocaravana dels Muntells
Àrea d'autocaravanes de Tortosa
Àrea d'autocaravanes de Tortosa.


Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.