dissabte, 4 de juny del 2016

Osona, cap de setmana amb autocaravana...i orquídies.

maig de 2016

No pensàvem que una curta escapada com aquesta donaria per tant: per gaudir de la natura, d'una capital cultural i d'una riquesa botànica desconeguda per mi fins ara. En quatre línies explicaré aquesta escapada de cap de setmana per Osona, els llocs visitats i afegiré
alguna foto i enllaç.

Olost en primavera

La primera parada la fem a Olost. I com el seu Espai Perot Rocaguinarda està tancat optem per fer una de les diverses rutes que tenen balitzades pels voltants d'Olost: castell, prats, bosc de ribera, i camps de cereals...

Passejada per la història de Vic

Acabats de dinar marxem a la següent etapa: farem la visita guiada del centre històric de Vic. De la ma professional de la Carme, la guia que tenim, i durant dues hores hem viatjat per la història d'aquesta vila, hem gaudit d'un petit pessic de la seva riquesa cultural i hem acabat convençuts que hi haurem de tornar i dedicar més temps a Vic...començant pel seu Museu Episcopal de Vic.

Folgueroles, terra de poetes i orquídies

A darrera hora de la tarda marxem a Folgueroles, destí de l'activitat de demà diumenge. Avui, dia fantàstic, ens acostarem al món de les orquídies. De la mà del Grup de Naturalista d'Osona coneixerem  el món de les orquídies. Passejada matinal, acompanyats de professionals i amants d'aquestes flors...i amb prou paciència per suportar les nostres preguntes de neòfits. Activitat molt recomanable i una sorpresa per a mi veure tanta bellesa en tan pocs centímetres. Tornem a Folgueroles amb prou temps per gaudir de la seva Festa Verdaguer de Folgueroles.


Sobre l'autocaravana: estacionaments, pernoctes i àrees de serveis

Poca cosa a dir. Els tres destins, és a dir Olost, Vic i Folgueroles, no plantegen cap problema per estacionar o pernoctar ( a Folgueroles, a prop del camp de futbol). I no oblideu que a prop teniu l'àrea d'autocaravanes de Vic.
Estacionament a Olost


Pernocta a Folgueroles
I per acabar: us recordo que podeu trobar informació d'etapes properes visitades en anteriors viatges i escapades; les trobareu en aquest recull.

Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com

3 comentaris:

  1. Lo de viatjar amb Autocarabana és un "golazo". Nosaltres fa temps que li donem tombs a la idea, quan ens trasalladem a Catalunya. El que tenim més al cap és adaptar una furgoneta perque tinc entés que en segons quines ciutats (sobretot de Catalunya i Espanya) no pots entraria amb l'autocarabana. És així?
    Els que són uns experts de viatjar amb la casa a sobre són els belgues i els francesos del nord! Tenen uns cotxes 4x4 adaptats que són espectaculars! Nosaltres ens els vam trobar, fins i tot, al Parque Nacional Tierra del Fuego, gairebé a la fi del món!!!
    Salut
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones, i perdona pel retard de la resposta. Una furgoneta, tipus VW, al ser més petita et permet per exemple estacionar en qualsevol pàrquing urbà. Les autocaravanes, amb els seus >5m de llarg, et pot donar problemes si et vols moure per un nucli històric. Jo personalment prefereixo estacionar en pàrquings de superfície, i m'acosto al nucli històric a peu o transport públic.
      Per cert, a Alemanya és on he vist més vehicles adaptats com a autocaravanes: des de 4x4 a autobusos, passant per camions d'un fotimer de cavalls de potència, autèntiques bèsties.
      Salut i encert!

      Elimina
  2. Gracies, sí aixo havia sentit, que a molts llocs no pots anar-hi amb autocaravana. A veure si en un any ens quedem per Europa, la idea és Alemanya i si no surt bé, anirem a Catalunya i d'allí busquem una furgoneta i l'adaptem. Haurem de mirar per internet i alguna fira per treure'n idees! Si teniu qualsevol consell, és més que ben rebut :D
    Salut
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.