dissabte, 14 de maig del 2016

Per la Plana de Lleida: una autocaravana, dos dies i tres destins.


abril de 2016

Molt fàcil i curta aquesta escapada de matí de dissabte a diumenge tarda. L'objectiu: gaudir de la Plana de Lleida en primavera, un autèntic jardí de colors verds sota el blau intens del cel...si no plou, és clar.

El graner de Catalunya,

Cervera : la visita de la seva  borbònica universitat és una excusa per acostar-nos a aquesta població, passejar pels seus carrers i topar-nos de cara amb la història del nostre país. Una dada: aquí s'instaurà la Generalitat de Catalunya fa  poc més de ... 650 anys !.
 


El mirall de la plana.

Acabats de dinar, marxem a l'Estany d'Ivars i Vilasana per passar una tarda tranquil·la.  Passeig per gaudir de la fauna i la vegetació, tranquil·litat i boniques panoràmiques. Trobem alguna altra família, altres passejants o ciclistes... o els afeccionats als ocells.  Interessant el lloc. Tornem a l'autocaravana cap al vespre, plovisqueja.
 




Les Borges Blanques.

La pluja de la nit ha deixat una cel més net i llampant que ahir. Proper destí: les Borges Blanques, on visitarem l'Espai Macià. Visita recomanada per conèixer la figura de l'avi, la seva trajectòria vital i sobre tot el seu compromís amb el seu país i el seu poble. Molt amè l'espai , la seva organització i  contingut.
 


Sobre l'autocaravana: estacionaments, pernoctes i àrees de serveis.

A Cervera es pot estacionar als carrers, a pocs metres del casc antic (exemple) ; també hi trobareu un àrea d'autocaravanes . A l'Estany vam pernoctar al pàrquing de la banda d'Ivars d'Urgell. Les Borgues Blanques, a prop de l'Espai Macià, ofereix carrers amples on és fàcil estacionar, (exemple).


I per acabar: us recordo que podeu trobar informació d'etapes properes visitades en anteriors viatges i escapades; les trobareu en aquest recull.
Marce Cardoso
ambautocaravana@gmail.com






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols afegir algun comentari no ho dubtis i digues la teva.